Tankar om prestation och en mental övning

Ett laddat ord! Det betyder så mycket men lika olika betydelse som det finns människor! Min prestation grundar jag på mina mål, ganska högt satta mål men jag är en ”duktig flicka” = högpresterande tok som inte kan acceptera mindre! Både bra och dåligt! Men jag kräver absolut aldrig i närheten av andra det jag kräver av mig själv, det skulle jag inte ens drömma om.

Men det finns ju andra människor med höga krav och människor med andra krav på sig själva och det respekterar jag! Skulle aldrig dra in någon i min galenskap och kravnivå! Men mig själv kan jag slänga in i skärselden *mohahaha* utan minsta tvekan.

Däremot förstår jag inte hur mina krav kan påverka andra? Jag har mina förutsättningar och du har dina. Du har dina krav, mål och prestationstankar och jag mina. Om jag är missnöjd med min prestation påverkar det inte någon annan än mig. Det är jag som får läxor på japaner, timing och fokus och det är jag som måste leta reda på tid och resurser i mitt liv för att få till det och träna träna träna träna….

Skulle önska att det fanns 48 h på ett dygn då skulle jag kanske hinna med det jag vill hinna med! Arbetet och alla måsten skulle man kunna sköta på de första 12 h sen hinna med lite egna konstiga ideér och påhitt på resterande 12. Kanska sova någon timme eller så också men inte så mycket 😀

Hur sätter du mål? Hur mycket krav på din prestation har du? Påverkas du av andras krav?

Nu kommer det en övning du kan prova leka om du vill.

thankful

Varje kväll skriver du ner tre saker som du är tacksam över från dagen som gått! Alltså det du är tacksam över kan alltså vara som t ex att du hann med bussen på morgonen, du fick Nobelpriset, du fick en ros av din man eller det fanns mjölk kvar till kaffet. Stort som smått 😉 Jaha tänker du? Vaddå? Hur presterar jag bättre då? Jo det är så att man har bättre förutsättningar att sova gott om man känner sig tacksam. Hjärnan har svårt att ha plats för andra negativa tankar om vi fyller på med tacksamhet. 😉 Sover vi gott vaknar vi utvilade, är vi utvilade så kan vi prestera bättre, tänka mer klart och därigenom bli mer också bli mer nöjda med vår prestation! Inte så avancerat va?! Helt klart värt att prova tycker jag! 😀

Har jag tur så får jag en ny övning om ett tag! Njoy 😀

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s