När hundträning är som kinderägg!

Tänkte på det när jag tränade häromdagen, att det är sällan jag tränar något bara för att hunden ska kunna ett visst beteende. Ta t ex sitt, jag tränar ju inte bara sitt för att jag vill att hunden ska sitta?! Den kan ju för det första redan sitt 😉 och bara som ensamt beteende så är det inte så mycket att ha?! Eller hur? Alltså jag tränar sitt för att hunden ska kunna, verkligen kunna sitt och tycka det är kul, jag tränar det för att vi ska få en bättre relation och förståelse för varandra och så tränar vi det också för att det är bra för kroppskontroll och kroppsmedvetenheten. Det är här kinderägget kommer in 😀 Flera överraskningar i ett liksom.

Jag tycker om att vara effektiv i min träning och få ut så mycket jag kan av träningen då tid är en bristvara idag och jag som många andra är smärtsamt medveten om det. När det är dax för träning så planerar jag alltså noga vad vi ska träna och varför, jag vill ju ha kvalitet i träningen. Jag går alltså sällan ut och bara kör något, speciellt inte något som vi redan kan. Men inte heller bara ett beteende som i sig inte har flera dimensioner för mig och min hund.

Jag tycker själv att det blir så mycket mer motiverande och roligt att veta att jag har med flera vinklar i min träning och hinner med det jag planerade på utsatt tid. 😀  Även galet roligt att se glädjen och utvecklingen hos hunden ❤

Trixa mera! 😀 ❤

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s