Kurser på Knivsta Hundsportcenter

Kurser vår 2022

Kurser i samarbete med Knivsta Hundsportcenter
Instruktör: Maria Fondelius

Jag har tävlat och tränat hundar på hög nivå i flera olika grenar samt hållit i många olika kurser och har där sett vad man behöver i sin relation för både i vardag och i träningen. I mina kurser väver jag in det, på ett lekfullt och klurigt sätt – för att både hund och förare ska få de verktyg som krävs för nästa steg oavsett om det är för vardagskul eller tävling.

Nybörjare agility, foundations och hinderinlärning  
För alla som gått en valpkurs eller liknande
En kurs där vi går igenom agilityns alla hinder och tittar på ett par andra övningar som är bra för att få en bra förståelse för hindren och att springa en bana i framtiden.
Vi har en gemensam facebookgrupp där ni kan ställa frågor, lägga ut filmer och få tillgång till extra material.

Datum och tid: Tordagar kl 17-19, 20/1, 10/2, 3/3, 24/3 och 14/4
Pris: 2300:- (5 tillfällen, 2h/gång)
Plats: Knivsta Hundsportcenter

Förberedande valp- och grundkurs  
För valpar från 12 v och vuxna hundar.
Förberedande valp-/grundkurs för dig som vill få en fantastisk kontakt och kommunikation med din hund. Vi gör flera grundläggande övningar för kroppskontroll och tränar för att lära sig lära. Du får också många bra tips och trix inför framtida träning och eventuell tävling!
Vi har en gemensam facebookgrupp där ni kan ställa frågor, lägga ut filmer och få tillgång till extra material.

Datum och tid: Tordagar kl 17-19, 27/1, 17/2, 10/3, 31/3 och 21/4
Pris: 2300:- (5 tillfällen, 2h/gång)
Plats: Knivsta Hundsportcenter

Coachgrupp agility
För dig som är på väg att börja tävla agility eller tävlar klass 1-3. Jag anpassar banor efter hur gruppen ser ut och varje individ. Banorna finns sedan på en gemensam facebookgrupp där vi kan diskutera, lägga ut filmer och ni får tillgång till extramaterial.

Datum och tid: Torsdag kl 17-19, 3/2, 24/2, 17/3, 7/4 och 28/4
Pris: 2300:- (5 tillfällen, 2h/gång)
Plats: Knivsta Hundsportcenter

Coachgrupp agility dagtid
För dig som är på väg att börja tävla agility eller tävlar klass 1-3. Jag anpassar banor efter hur gruppen ser ut och varje individ. Banorna finns sedan på en gemensam facebookgrupp där vi kan diskutera, lägga ut filmer och extramaterial.

Datum och tid: Torsdag
Pris:
2100:- (5 tillfällen, 2h/gång)
Plats: Knivsta Hundsportcenter

Anmälan är bindande och kursavgift ska vara mig tillhanda senast 1 vecka innan kursstart.

Om mig som instruktör

Jag tror på träning där man utgår från att hunden ska vilja vara med oss och göra det vi erbjuder. Vi måste anpassa både oss själva och träningsmetoden/tekniken så att hunden vill med glädje utföra det som vi hittar på. Jag förstärker/belönar det beteende jag vill ha och ignorerar det jag inte vill ha så långt det går. I hundträning ska både hund och förare vara glada och nöjda med tränings/lekpasset.

Jag har själv tävlat i lydnad, spår, rallylydnad och agility men har också tränat vallning, sök, nosework/specialsök och trix av olika slag. Är utbildad SBK Instruktör, Instruktör på Hundens Hus, SBK Agilityinstruktör, SBK Specialsöksinstruktör och Leg. Yrkeslärare Hund (gymnasiet). Jag är Fysioterapeut och massör på hund och har också varit SBK lydnadsdomare. Jag började hålla kurser 2001 och har sedan dess alltid älskat att hålla kurs och lära ut det jag själv tycker så mycket om att göra.

Läs mer om mig HÄR eller kika på min YouTube-kanal

Privatträning
Jag bokar gärna privatlektioner, ensam eller med en kompis! Maila så kommer vi överens om tid! 500:-/h plus ev hallkostnad.

☀

Vill du veta mer om mig läs här
Eller titta in på min Youtubekanal för att se mig och mina hundar ”in action”

Här är ett smakprov när jag springer bana med min unga hund

Hör av dig vid frågor!