Kurser på Knivsta Hundsportcenter

Kurser höst 2020

Kurser i samarbete med Knivsta Hundsportcenter
Instruktör: Maria Fondelius

Frisk och stark hund

– Friskvård/fysträning

En kurs för dig som vill hålla din hund hel och stark så den får ett långt och hälsosamt liv och klarar vilda promenader, tävlingar och träningar på alla nivåer. Du förbättrar din hunds förutsättningar att parera små missbedömningar och feltramp för att undvika skador.

Du och din hund kommer att få köra kroppsmedvetenhet, trix, balans och hoppteknikövningar! Vi tittar även på hur du kan gå igenom din hund så du lär känna din hunds fysik för att hitta skador tidigt och kunna förebygga dem.

5-6 deltagare
Kurs kvällstid, 19/10, 2, 16, 30/11, 14/12: Måndagar kl 17-19, Pris 2250 kr 

Anmälan är bindande, betalning sker senast veckan innan första tillfället. Anmäl via mail eller kontaktformuläret nedan, mariafondelius@gmail.com, Skriv ditt namn, hundens ålder/namn/ras och vilken kurs!

Coachgrupp agility

En träningsgrupp med instruktör. En grupp på måndagskvällar och en grupp på onsdagar på dagen.

För dig som har gått minst en nybörjar-/hinderkurs i agility eller motsvarande (Klass 1-3). Vi utgår från en bana som vi bygger tillsammans som också går att variera i svårighet, vi arbetar oss igenom den tillsammans och tränar på det som ni som ekipage behöver, t ex handling, olika svängar eller tips på vilka övningar ni kan göra hemma. Kursen blir helt anpassad efter vilka ni är som deltar. En perfekt kurs för dig som vill utveckla dig inom agility, där du själv kan påverka innehållet efter vad du behöver.
Under kursen och efter kommer det finnas en facebookgrupp där alla banor och övningar läggs upp. Där kan ni ladda upp filmer, fråga saker och få respons och tips. Vill man inte ladda upp så alla ser får man självklart skicka till mig privat.

5-6 deltagare
Kurs 2 kvällstid, 26/10, 9, 23/11, 7, 21/12: Mån kl 17-19, Pris 2250 kr
Kurs 2 dagtid, 22/10, 12/11, 2, 16, 31/12 Ons, tor kl 12-14, Pris 2100 kr 

Anmälan är bindande, betalning sker senast veckan innan första tillfället. Anmäl via mail eller kontaktformuläret nedan, mariafondelius@gmail.com, Skriv ditt namn, hundens ålder/namn/ras och vilken kurs!

Välkommen med din anmälan!

Om mig som instruktör

Jag tror på träning där man utgår från att hunden ska vilja vara med oss och göra det vi erbjuder. Vi måste anpassa både oss själva och träningsmetoden/tekniken så att hunden vill med glädje utföra det som vi hittar på. Jag förstärker/belönar det beteende jag vill ha och ignorerar det jag inte vill ha så långt det går. I hundträning ska både hund och förare vara glada och nöjda med tränings/lekpasset.

Jag har själv tävlat i lydnad, spår, rallylydnad och agility men har också tränat vallning, sök, nosework/specialsök och trix av olika slag. Är utbildad SBK Instruktör, Instruktör på Hundens Hus, SBK Agilityinstruktör, SBK Specialsöksinstruktör och Leg. Yrkeslärare Hund (gymnasiet). Jag är Fysioterapeut och massör på hund och har också varit SBK lydnadsdomare. Jag började hålla kurser 2001 och har sedan dess alltid älskat att hålla kurs och lära ut det jag själv tycker så mycket om att göra.

Läs mer om mig HÄR eller kika på min YouTube-kanal

Privatträning
Jag bokar gärna privatlektioner, ensam eller med en kompis! Maila så kommer vi överens om tid! 500:-/h plus ev hallkostnad.

☀

Vill du veta mer om mig läs här
Eller titta in på min Youtubekanal för att se mig och mina hundar ”in action”

 

Hör av dig vid frågor!