Piris 2:a kulll

Piri blev parad den 31 okt och 1-3 nov! Valparna föddes den 1 jan 2014. Det blev 4 hanar och 3 tikar. Kullen blir en chili-kull, efter som Piri-Piri är en mycket het chili! 😉 En av tikarna kommer att stanna här hos mig.

Inavelsgraden är beräknad till 2,3 %stamtavla3led Det jag förväntar mig av kullen är givetvis glada, orädda och arbetsvilliga små kelpiebebisar som vill flytta till kärleksfulla hem som gärna jobbar med sin hund på något sätt!

Piri-Piri

DSC_0422En glad tjej, vill göra saker gärna många gånger och länge! Mycket energi och fart finns det, inte helt lätt för en stackars förare i alla lägen men enormt inspirerande! Hon fungerar enormt bra att växla mellan hundsporterna med. Ett snabbt agilitypass som kompletteras med lydnad mellan hinder, som t ex ett rutskick mellan slalom och tunnel! 😀 Inga problem sa Piri! Ute i skogen är hon en klippa, tydlig i spåret och markerar bra, söket har vi inte tränat lika mycket men det jag har sett är stort intresse och glädje i att leta figgar! Om jag tar med henne och vallar blir hon överlycklig och jag skulle gärna jobba vidare med det men har tyvärr inte möjlighet att ha får själv så ibland hobbyvallar vi lite för att kelpan blir så glad! Hemma lägger hon sig gärna under saker, byråar, sängar inuti vedförvaringen under köksspisen o s v. Vi tränar och tävlar alltså i lydnad (elit), agility (klass III) och min kompis tävlar henne i Rally (precis uppflyttad till mästarklass). Vi är också uppflyttade till högre spår men hinner just nu inte med det också, plus att vi också vallar ibland när tid finns! Så det är min tjej, min bästa bruna!

Bilbo ”Ibbo”

Har ett fint MH och Korning. Tränar sök, spår, rallylydnad och lydnad. Att han inte har tävlat beror inte på hunden, för han kan och borde enligt många! 😉 Han har stor kamplust och föremålsintresse, vill alltid vara till lags och tränar bra med störningar av olika slag. Fungerar bra med barn, katter och andra djur. Alltid glad, positiv och har en skön inställning till livet.

Roligt vetande om Ibbo
– Han gillar ordning och reda, är lite polis ibland
– Istället för att hälsa och hoppa som kelpiesar kan så tar han sin rosa stora nalle eller skor i munnen och springer runt gästerna istället
– Som valp låg han gärna bakom matte på köksstolen och sov… detta gör han än idag (!?)
– Han vill alltid vara nära oavsett var och vem som sitter eller står
– Vallar gärna Katten eller ligger på honom tills han får stryk (av Katten)
– När han vill leka och blir ignorerad så hämtar han saker och avlämnar övertygande med ett tryck i knät eller ansiktet med ett uttryck, förstår du nu? /Matte Eva DSC_0087         DSC_0141 DSC_0030
DSC_0145  DSC_0142