Piris 2:a kulll

Amarillo

Amarillo

Amarillo kommer ursprungligen från Sydamerika och är särskilt uppskattad i Peru, där den används nästan dagligen i heta maträtter. Den kallas även för ají mirasol, cusqueño och kellu-uchu i Peru. Den är skrynklig och har smala axlar med lång och bred form samt spets. Smaken är frisk och svagt syrlig med inslag av frukt och bär. Ají amarillo gör sig mycket bra i fisk- och skaldjursrätter. Den används också till traditionell gul mole-sås och andra salsas. Torkade frukter av amarillo kallas för ”cusqueno”.
Art: Capsicum baccatum
Styrka: Het. 20000-30000 Scoville
Ursprung: Sydamerika

Bokmärk permalänk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s